FAQ

Hvem er Velfac?

Velfac har produceret vinduer og døre siden 1985. Kendetegnet er, at produkterne er innovative og af høj kvalitet. Samtidig er der også et bredt sortiment, så du kan få et vindue der passer til stilarten i netop dit hus. Velfac 200 serien er et træ/alu-vindue med et slankt og moderne design til nyere parcelhuse og bungalows, mens Velfac Classic har et mere traditionelt design med buet “kitfals” og synlige hængsler. Se også ramme/karm snittene for fem Velfac serier nederst på siden. Fælles for modellerne er et element med minimal vedligeholdelse og rigtig god isoleringsevne.

Hvad er en VinduesMester?

Krintel Entreprise er certificeret VELFAC VinduesMester. VELFAC VinduesMester er en aftale, som kvalitetsbevidste håndværkere i hele landet kan indgå med VELFAC. Bruges der en uddannet VinduesMester, kan forbrugeren være sikker på, at kvaliteten er i top. Håndværkerne uddannes i montage af vinduerne og udfører egenkontrol ved hjælp af en kvalitetstjekliste. VELFAC foretager løbende kvalitetskontrol af det udførte arbejde og gennemfører tilfredshedsundersøgelser for at opretholde det høje kvalitetsniveau. Kun håndværkere, der har gennemgået uddannelsen og som lever op til kvalitetskravene, kan være medlem af ordningen. At være VinduesMester fungerer altså som et kvalitetsstempel, forbrugeren kan stole på.

Hvor mange års garanti er der på vinduer og døre fra Velfac?

Velfac har som udgangspunkt 10 års garanti på deres produkter. Følgende produkter har dog 5 års garanti:

  • Velfac RIBO Alu (facadedøre)
  • Velfac RIBO Træ
  • Velfac 600
  • Velfac 500
  • Persienneruder
  • Ruder med påsatte og/eller indbyggede elementer

El-tilbehør har 2 års garanti. Garantien dækker fabrikations- og materialefejl.

Hvad er U-værdi?

U-værdien angiver rudens varmetab pr. m2. Jo lavere U-værdi, desto bedre. U-værdien forbedres ved at vælge 3-lags termoruder istedet for 2-lags. Desuden kan man bruge dobbelt energifilm og benytte argon eller krypton som fyldningsgas for den bedste varmeisolering. Bemærk at Uw er hele vinduets U-værdi (inklusive karm, ramme og sprosser), mens Ug kun er selve termorudens U-værdi.

Hvad er g-værdi?

Termorudens g-værdi angiver hvor meget af den totale solenergi, der slipper igennem ruden. Resten bliver reflekteret tilbage. G-værdien bruges til at vurdere hvor meget varme, solen tilføreret et rum gennem termoruderne. For at minimere overophedning om sommeren kan det være en fordel at vælge solafskærmende glas, som reducerer g-værdien. Bemærk at gw er hele vinduets g-værdi (inklusive karm, ramme og sprosser), mens gg kun er selve termorudens U-værdi.